Zatvori
Foto: Microsoft bi mogao postati novi vlasnik finske Nokije...
Jasmin Hadzic
17/05/2011

PREUZIMANJE STOLJEĆA: Microsoft do kraja godine preuzima finskog giganta Nokiju

Ruski bloger Edlar Murtazin koji je već ranije "predvidio" partnerstvo između Microsofta i Nokije sada na svom blogu (na ruskom jeziku) piše kako njegovi insajderski izvori pričaju da Microsoft želi kupiti cijelu finsku Nokiju...

Čelnici Nokije i Microsofta navodno će se susresti već idući tjedan kako bi razmotrili opciju prodaje Nokije Microsoftu!

Podsjetimo, Microsoft i Nokija još su početkom ove godine potpisali veliko strateško partnerstvo za distribuciju Microsoftovog mobilnog operativnog sustava Windows Phone 7.

Na stranu pouzdanost glasina - pitanje je koliko Nokija uopće vrijedi Microsoftu?

Ako uzmemo u obzir da je Microsoft nedavno postao novi vlasnik Skypea, kupovina jednog velikog proizvođača mobitela Microsoftu bi omogućila da korisnicima ponudi jedan kompletan telekomunikacijski paket koji će zaobići sva ograničenja tradicionalnih mobilnih operatera.

Microsoft bi tako mogao integrirati Skype u svaki Nokija mobitel i korisnicima naplaćivati samo internet potrošnju, a ne impulse tj. minute razgovora. Skypeova VoIP mreža postala bi integralni dio svakog Nokija mobitela, a ne neki "fensi" dodatak za napredne korisnike.

Dok nas svakako zabavlja maštanje o svijetu u kojem za nekih 200 kuna možemo dobiti neograničen razgovor + flat internet, treba biti realan. Nokija bi Microsoftu izbila iz džepa desetine milijardi dolara. Drugo, Nokija je gotovo izbrisana s tržišta posljednje generacije smartphonea. A Microsoft nije uspio proizvesti vlastiti mobitel s kojim bi konkurirao iPhoneu i Androidu.

Može li kombinacija dva loša igrača proizvesti odličnog igrača? Skeptični smo, ali ideja je i više nego zanimljiva...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram