Zatvori
Foto: Srednji tečaj za četvrtak iznosi 7,373131 kuna za euro...
Poslovni Puls
13/05/2011

Tržište novca: Na domaćem deviznom tržištu i dalje stabilno

Na svjetskim deviznim tržištima vrijednost jedinstvene europske valute prema američkom dolaru jučer je ostvarila blagi dnevni rast (s 1,420 na 1,424 dolara za euro)...

Iako je prvi dio dana obilježen snažnijim deprecijacijskim pritiscima na euro, što je rezultiralo spuštanjem EUR/USD prema 1,412 dolara za euro i najnižom razinom od početka travnja, ostatak dana je protekao u znaku jačanja eura.

Tome su doprinijeli podaci s američkog tržišta rada koji su pokazali pad zahtjeva na naknade novonezaposlenih nešto manje nego se očekivalo. EUR/USD je dan zaključio na 1,424 dolara za euro, a pri navedenim razinama trgovalo se i danas ujutro.

I u četvrtak je bilo stabilno na domaćem deviznom tržištu. Tečaj se kretao u uskom rasponu od 30ak pipsa te je dan zatvoren na razinama oko 7,376 kuna za euro. Srednji tečaj za četvrtak iznosi 7,373131 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram