Zatvori
Foto: Mercator će prije ili kasnije morati biti prodan...
Poslovni Puls
11/05/2011

Ovako razmišljaju Slovenci: Želimo prodati Mercator, ali ne onom tajkunu Todoriću!

Nakon što je Pivovarna Laško odbila zadnju ponudu Agrokora da njezinu četvrtinu trgovačkog lanca Mercator otkupi po cijeni od 221 euro za dionicu, u Sloveniji su ponovo aktualizirana pitanja može li se na novom međunarodnom tenderu dobiti bolja ponuda od nekog strateškog ulagača iz Europske unije...

HRT.hr donosi više:

Sudionici raprave o reformama i stimuliranju stranih investitora, koja je održana u okviru gospodarskog Foruma 21 što ga je pokrenuo bivši predsjednik Milan Kučan složili su se da Slovenija treba postati zanimljivija za strane investitore, navodi ljubljansko Delo. Pri tome je direktor državnog fonda KAD Borut Jamnik rekao da Mercator ni u kojem slučaju ne bi trebalo prodavati po dijelovimam i uz prijetnju stečajem, aludirajući na postupak koji je vodila uprava Pivovarne Laško.

Nakon što je PL odbio ponudu Agrokora, a cijena dionica Mercatora na Ljubljanskoj burzi pala na trenutnih 162,30 eura za dionicu, glavni urednik poslovnog lista Finance Peter Frankl piše da je ponuđena cijena, za koju smatra da ju uprava Pivovarne Laško više nikad više neće vidjeti dovela PL u ozbiljnu nepriliku. Stoga on sarkastično primjećuje da je upravi PL-a odluka državnog regulatora, koji onemogućio prodaju, došla kao naručena.

"Mercator će prije ili kasnije morati biti prodan, a teško će mu se naći strateški partner među velikim europskim trgovačkim tvrtkama koji bi uz to zadovoljio očekivanja u Sloveniji, te bio spreman platiti visoku cijenu za njegove dionice", tvrdi Frankl, a prenosi HRT.

Pročitajte još:

- Sada je i službeno – Pivovarna Laško odbila ponudu Agrokora za preuzimanje dionica Mercatora!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram