Zatvori
Foto: Srednji tečaj za utorak iznosi 7,372285 kuna za euro...
Poslovni Puls
10/05/2011

Tržište novca: Bez većih promjena na domaćem deviznom tržištu

Jučer je na početku dana tečaj EUR/USD blago porastao s 1,437 na 1,443 dolara za euro pod utjecajem znatno višeg rasta njemačkog izvoza od očekivanja...

Međutim, krajem dana tečaj se spustio ispod 1,43 dolara za euro čemu je pridonijelo smanjenje kreditnog rejtinga Grčkoj od strane agencije S&P na B s BB-.

Nakon što je posljednja dva tjedna jedinstvena europska valuta bilježila rast u odnosu na dolar te se kratko popela i iznad 1,49 dolara za euro, krajem prošlog tjedna nakon najave ESB-a da u lipnju vjerojatno neće povećati referentni kamatnjak, tečaj je zabilježio nagli pad koji je početkom ovog tjedna nastavljen i intenziviran smanjenjem kreditnog rejtinga Grčkoj i ponovnim aktualiziranjem problema financiranja duga u zemljama europske periferije.

I u ponedjeljak je stabilnost bila glavna karakteristika tečaja EUR/HRK.Trgovalo se u uskom rasponu od 30-ak pipsa na razinama od oko 7,380 kuna za euro, gdje je dan i zatvorio. Srednji tečaj za utorak iznosi 7,372285 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram