Zatvori
Foto: Ušli smo u dio godine kada se sav „život“ i poslovanje s kopna seli na područja uz more...
Poslovni Puls
09/05/2011

Tržište nekretnina: Porasle cijene zemljišta na moru!

Unatoč tome što su cijene građevinskih zemljišta u travnju zabilježile prosječan pad od 0,6 posto, u nekim je županijama cijena zemljišta porasla...

Negativan predznak kod promjene cijene zemljišta , prema podacima nekretninskog portala Crozilla.com,   prisutan je  već neko vrijeme , no već u ožujku cijene su počele  rasti u županijama uz more, a taj se trend nastavio i u travnju.

Ušli smo u dio godine kada se sav „život“  i  poslovanje s kopna seli na područja uz more.   Iz tjedna u tjedan naš će lijepi Jadran biti sve puniji stranim i domaćim turistima i radnicima. Upravo zbog te „seobe naroda“ u južnije krajeve tamo  rastu cijene  svega, pa tako i nekretnina, a u ovom slučaju građevinskih zemljišta. Veliki broj novih  ljudi,  znači i veliki broj novih potencijalnih kupaca, stoga će prodavatelji pokušati iskoristiti ovaj  „višemjesečni trenutak“ za lagano podizanje cijena  kako  bi  pri prodaji profitirali.

Najveći porast cijena u travnju bilježe građevinska zemljišta na području Vodica. Cijene tamošnjih zemljišta u travnju su porasle čak za 11,3 posto, a njihova  je prosječna cijena iznosila 167 eura po metru kvadratnom. Najskuplji otok i dalje je Brač, a njegove su cijene i u travnju porasle. Prosječna cijena građevinskih zemljišta na tom otoku u travnju je iznosila  204 eura po metru kvadratnom, što je čak 7,4 posto više nego mjesec ranije. Građevinskim zemljištima  otoka Hvara u travnju je porasla cijena za 5,5 posto, što je cijenu jednog metra kvadratnog podiglo na 134 eura.

Evo i tablice:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram