Zatvori
Foto: Rajić ima dobar "nos" za biznis, pa ne sumnjamo da će i ovo pretvoriti u zlatni rudnik...
Poslovni Puls
06/05/2011

Luka Rajić postaje veliki igrač na domaćoj farmaceutskoj sceni - PharmaS otvorio tvornicu u Popovači...

Tvornicu koja se prostire na 6400 kvadratnih metara i izgrađena je u rekordnom roku u skladu s EU standarima, u nazočnosti brojnih uzvanika otvorila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor...

U nazočnosti brojnih uzvanika jučer je u poslovnoj zoni Mišička u Popovači svečano otvorena novoizgrađena PharmaS-ova tvornica generičkih lijekova. Tvornicu je otvorila predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u pratnji visokih državnih dužnosnika. Okupljenima su se uz premijerku obratili Luka Rajić, vlasnik PharmaS-a te Zdravka Knežević predsjednica Uprave PharmaS-a naglasivši kako je ulaganje od 300 milijuna kuna jedna od najvećih investicija u proizvodnju posljednjih godina u Hrvatskoj.

U tvornici se na površini od 6400 kvadratnih metara nalazi najsuvremeniji laboratorij za ispitivanje kvalitete lijekova, pogon za proizvodnju, skladište i uredski prostori, a zaposleno je 65 visoko kvalificiranih stručnjaka. Svojim kapacitetima tvornica će doprinjeti ciljevima PharmaS-a koji želi unaprijediti zdravstvene standarde kroz pouzdanu kvalitetu i cijenom povoljne i dostupne generičke lijekove. U prvoj fazi portfolio proizvoda tvrtke PharmaS sačinjavat će lijekovi za koje je uočena najveća potreba na domaćem tržištu, a trenutno je registrirano 10 lijekova od čega se 4 nalaze na listi HZZO-a, a prva dva su već dostupna u ljekarnama.

Cilj PharmaS-a je širenje u cijeloj regiji u sklopu čega su krajem prošle godine preuzeti Ni Medic i In Med, farmaceutske tvrtke iz Srbije te započeta gradnja tvornice lijekova u Zrenjaninu. Trenutno PharmaS zapošljava oko 150 djelatnika na području Hrvatske, Srbije i BiH, a izuzev početka poslovanja u Hrvatskoj, tijekom ove godine planiran je i plasman PharmaS-ovih lijekova na tržište BiH, navodi se u priopćenju.

Rajić ima dobar "nos" za biznis, pa ne sumnjamo da će i ovo pretvoriti u zlatni rudnik...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram