Zatvori
Foto: Barem kada su u pitanju bespovratne novčane potpore...
Poslovni Puls
06/05/2011

Sada je i službeno: Europska unija više voli Srbiju nego Hrvatsku!

Iako je Hrvatska pred vratima Europske unije, a Srbija tek na početku svog puta prema EU - naši istočni susjedi do sada su dobili daleko veće novčane potpore u odnosu na Hrvatsku...

Potpredsjednik Vlade Srbije zadužen za europske integracije Božidar Đelić izjavio je danas da je od 2001. godine do sada Srbija od Europske unije dobila 3,6 milijarde eura bespovratne pomoći. S nekomercijalnim kreditima, pomoć bi iznosila 6,9 milijardi eura.

Index donosi više:

Prema službenim podacima hrvatske Vlade od ožujka ove godine, Europska unija je kroz različite programe pomoći u proteklih 15 godina dodijelila 1,3 milijardi eura za financiranje projekata u Republici Hrvatskoj. Riječ je o iznosu koji je dvostruko manji nego što je dobila Srbija, a Hrvatska se nalazi na kraju europskog puta, dok bi naši istočni susjedi u sljedećem razdoblju mogli računati na još znatnija sredstva.

Hrvatska može računati na najviše 749 milijuna eura do 2013. godine s obzirom da je toliko teška nova financijska perspektiva Europske unije 2007-2013 odnosno novi pretpristupni program IPA, prenosi Index.

Zlobnici bi sada mogli reći kako je ovo konačni dokaz da EU više voli Srbiju nego Hrvatsku.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram