Zatvori
Foto: Vjerojatno niste znali da Agrokor drži vlasnički udio od 20,27 posto u Adriatica.net-u...
Poslovni Puls
03/05/2011

Carstvo i na nebu i na zemlji: Todorić u Adriatica.net ulaže dodatnih 25 milijuna kuna!

Još je prošle godine Agrokor uložio 6 milijuna eura u posrnulog domaćeg turoperatora Adriatica.net čime je stekao vlasnički udio od 20,27 posto...

A kako danas piše PoslovniDnevnik, Agrokor se sprema u Adriaticu ulupati dodatnih 25 milijuna kuna!

Agrokor, koji je lani u posrnulu ali perspektivnu turističku tvrtku uložio šest milijuna eura, drži 20,27 posto vlasništva u Adriatici.

U prvom krugu prikupljeno je 29 milijuna eura koje je na račun Adriatice uplatilo osam tvrtki iz privatnog sektora te Croatije osiguranje. Osim Agrokora u prvi krug su ušli AWT, Croatia osiguranje te Slobodna Dalmacija s po pet milijuna eura koji su im donijeli 16,9-postotni udjel. HUP Zagreb stekao je 10,13 posto udjela s tri milijuna eura ulaganja, a Jolly i Saponia stekli su po 8,45 posto udjela u vlasništvu s uloženih 2,5 milijuna eura, navodi PoslovniDnevnik.

Novcem od prvoga kruga u najvećoj mjeri podmireni su dugovi dobavljačima i radnicima kojima su tad kasnile plaće.

Todorić je pritom u specifičnom položaju u odnosu na druge dosadašnje ulagače jer je ulaganjem u grupaciju dobio mogućnost većeg širenja tržišnog udjela u hotelskom segmentu. Kako se neslužbeno doznaje, Agrokor je u posljednjih godinu dana gotovo u potpunosti zavladao dobavom hotela, istisnuvši većinu bivših dobavljača, a u tvrtki su svojedobno potvrdili da je dio Atlasovih dugovanja podmiren Agrokorovim proizvodima. Ulaganje je Todorić iskoristio i u drugom smjeru, ponudivši Atlasove pakete u svim većim Konzumovim trgovinama, piše PoslovniDnevnik.

Todorić doista širi svoje kraljevstvo - i na nebu i na zemlji...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram