Zatvori
Foto: Hoće li se na kraju Todorić ipak domoći Mercatora...
Poslovni Puls
28/04/2011

Pahor tvrdi da slovenska blokada nije zbog Todorića, a Pivovarna Laško upozorava da im prijeti bankrot...

Situacija u Sloveniji i dalje ne ide na ruku Ivice Todorića. Podsjećamo, slovenski regulatori blokirali su prodaju dionica Mercatora u vlasništvu Pivovarne Laško...

Naravno, nakon odluke o blokiranju prodaje dionice, mnogi su posumnjali kako se radi o političkom pritisku iza kojeg stoji slovenski premijer Borut Pahor. No, on danas tvrdi kako nije povezan s blokadom.

"Ni ja ni moji ministri nismo se osobno miješali u odluke glavnih aktera u vezi s prodajom ili kupnjom Mercatorovih dionica. Sloveniji je dobrodošao svaki investitor, bez obzira na nacionalnost. I tu ne mislim samo na Agrokor. No, dobrodošlica ima svoj uvjet, a taj je da se ne radi o neprijateljskom preuzimanju koje bi zaustavilo rast slovenske firme", kazao je Pahor i još jednom naglasio kako ne postoje nikakvi politički pritisci iz njegove vlade.

S druge strane...

Direktor Pivovarne Laško Dušan Zorko upozorava slovensku vladu kako nemaju previše vremena ukoliko žele djelovati i spasiti pivovarnu od bankrota.

Pivovarna Laško svojim vjerovnicima ukupno duguje 450 milijuna eura - koje namjerava namaknuti prodajom 23,34 posto Mercatorovih dionica koje drži u svom vlasništvu.

"Ako ne uspijemo prodati nepotrebnu imovinu i reprogramirati dugove, Pivovarna će propasti", izjavio je Zorko za ljubljanski list Delo.

Zbog kontroverzne odluke slovenskog Ureda za regulaciju tržišnog natjecanja - Pivovarna Laško već je uložila žalbu Vrhovnom sudu.

Kao što i sami vidite - krajnji ishod u ovom je slučaju vrlo teško predvidjeti...

Pročitajte još:

- Novinarka slovenskog Financea objasnila HRT-ovom Siniši Kovačiću zašto Todorić ima problema u Sloveniji

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram