Zatvori
Foto: A sada će Dorsey s tim novcem uništiti upravo tu Visu...
Jasmin Hadzic
27/04/2011

Kartičarski div Visa uložio nepoznati iznos u novi startup izumitelja Twittera

Nakon što mu je Twitter postao predosadan, Jack Dorsey, njegov izumitelj, osnovao je novi startup Square s kojim želi promijeniti svijet mobilne autorizacije kreditnih kartica...

Ukratko riječ je o malom gadgetu koji se priključuje na pametne mobitele nove generacije (iPhone, Android) i omogućuje autorizaciju kupnje i naplatu putem kreditnih kartica. Nazovimo ga nekakvim mobilnim POS terminalom za mobitele. Square bi trebao pomoći vlasnicima malih biznisa i svim slobodnim umjetnicima i trgovcima da jednostavno u "hodu" naplate svoje usluge ili proizvode.

Square je do sada prikupio nešto više od 37 milijuna dolara ulagačkog kapitala, a danas TechCrunch piše kako je Square osigurao i novu investiciju i to od kartičarskog diva Visa!

Iznos koji je Visa odlučila uložiti u Square za sada nije poznat, no TechCrunch piše kako će Square kroz Visa-in program za male poduzetnike dobiti fantastičnu distribucijsku mogućnost.

Samo u posljednjem kvartalu Square je obradio transakcije vrijedne 66 milijuna dolara.

Impresivno.

A posebno je impresivna činjenica da će Dorsey i ekipa uzeti lovu od Vise kako bi za par godina uništili tu istu Visu.

Svaka čast...

Pročitajte još:

- Suosnivač Twittera svoj novi startup reklamira na velikim billboardima u New Yorku

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram