Zatvori
Foto: A onda se u cijelu stvar umiješao čelnik HSS-a...
Poslovni Puls
26/04/2011

Premijerka Jadranka Kosor namjeravala je Podravku prodati Emilu Tedeschiju!

HSS je krenuo u neslužbenu predizbornu kampanju. U razgovoru za Podravski List Josip Friščić je rekao kako je on bio taj koji je spriječio prodaju Podravke istaknutom poduzetniku Emilu Tedeschiju koji je još za Sanaderovog mandata pokušao ući u vlasništvo nad Podravkom...

Evo što kaže Joža:

"Neki su prosudili da je tada bila prava prilika da se Podravka preuzme. Dionice su pale, lokalna politička struktura se posvađila i mislili su da je došlo pravo vrijeme za preuzimanje tvrtke. Bilo je tada i mnogo upita. Moram reći da me premijerka dvaput zvala na razgovor te mi rekla da joj neki gospodarski savjetnici preporučuju da bi zbog afere i svih političkih konotacija bilo najbolje da se Podravka proda. Tada sam joj otvoreno rekao kako tog časa mi više nismo partneri!"

Emil Tedeschi nikada nije skrivao svoje "simpatije" prema Podravki, no uvijek je tvrdio kako će preuzimanje Podravke doći u pitanje samo ako politika izađe iz vodstva te koprivničke kompanije.

"Prodaja Podravke jednokratno bi značila da će država dobiti novac i baš ništa drugo. A ja nisam otišao u Zagreb da bih svoj kraj ostavio bez najvećega gospodarskog subjekta", tvrdi Friščić.

Za HSS predizborna je kampanja očito počela...

Pročitajte još:

- Dobre vijesti – Podravka u prvom kvartalu ostvarila neto dobit od 25,8 milijuna kuna

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram