Zatvori
Foto: Nije točno jasno zašto Tedeschi napušta RTL...
Poslovni Puls
22/04/2011

Todorić i Tedeschi zajednički prodaju udio u RTL Televiziji

Nakon što je Agencija za elektroničke medije RTL-u naložila da uskladi svoje poslovanje sa slovom zakona, postalo je sasvim jasno da će Agrokor prodati svoj vlasnički udjel u RTL Televiziji kako bi mogao zadržati vlasništvo nad marketinškom superagencijom UNEX...

No, izgleda da će se Todoriću u napuštanju broda pridružiti još jedan manjinski dioničar RTL-a, Emil Tedeschi, odnosno njegova Atlantic grupa.

Agrokor i Atlantic grupa drže vlasničke pakete od po 13 posto dionica, dok preostalih 74 posto drži CLT-UFA iz Luksemburga, tvrtka koja je u vlasništvu RTL grupe.

PoslovniDnevnik donosi više:

Temeljni kapital RTL-a danas iznosi oko 329 milijuna kuna, što znači da bi teoretski Agrokor i Atlantic za svoje udjele mogli dobiti po 42 milijuna kuna. zanimljivo je da se iz vlasništva odlučio izvući i Atlantic iako za njihovo vlasništvo u televiziji nema zakonskih zabrana. Poznavatelji prilika tvrde da Todorić i Tedeschi zajednički prodaju svoje udjele zbog čega bi mogli postići i nešto bolju cijenu. Osim što će se na ovaj način riješiti vlasništva koje ga opterećuje, Todorić će usput pribaviti i dio novca potrebnog za namjeravano preuzimanje Mercatora.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram