Zatvori
Foto: Srednji tečaj za utorak iznosi 7,356340 kuna za euro...
Poslovni Puls
19/04/2011

Tržište novca: Razmjerno snažan pad tečaja EUR/USD

U nedostatku ekonomskih objava, na kretanje tečaja EUR/USD na svjetskim deviznim tržištima jučer je utjecalo revidiranje outlook-a agencije S&P SAD-u. Naime, rejting agencija S&P jučer je potvrdila dugoročni kreditni rejting SAD-u na AAA te je revidirala outlook na negativan.

Posljedično, zbog povećanja averzije prema riziku porasla je potražnja za američkim dolarom, kojeg se percipira sigurnim utočištem. Tečaj EUR/USD se s početnih razina oko 1,442 dolara za euro do kraja dana spustio na 1,422 dolara za euro.

U ponedjeljak je bilo stabilno na domaćem deviznom tržištu. Tečaj EUR/HRK se kretao u uskom rasponu od 30-ak pipsa. Stabilnosti je pridonijela i uravnotežena ponuda i potražnja za devizama sa strane korporativnog i bankarskog sektora. Tečaj je dan zatvorio na razinama oko 7,358 kuna za euro. Srednji tečaj za utorak iznosi  7,356340 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram