Zatvori
Foto: Na europskom tržištu moguće restrukturiranje grčkog javnog duga ponovno je u fokus vratilo dužničku krizu...
Poslovni Puls
15/04/2011

Svjetsko tržište: Rast zahtjeva za nezaposlene u SAD-u, Europa u očekivanju restrukturiranja grčkog duga...

Prema posljednjim podacima za ožujak povjerenje potrošača u Velikoj Britaniji bilježi rast iznad očekivanja, s 39 na 44. Ovotjedni podaci s američkog tržišta pokazuju blagi neočekivani rast zahtjeva za naknade novonezaposlenih osoba (za 27 tisuća na 412 tisuća)...

Ukupan broj zahtjeva nezaposlenih i dalje nastavlja bilježiti pad te su isti smanjeni i više nego se predviđalo (s 3,74 na 3,68 milijuna). Proizvođačke cijene u SAD-u su tijekom ožujka porasle manje nego u veljači (za 0,7% mjesečno), dok su prema istom mjesecu prošle godine porasle 5,8% godišnje.

Spread u segmentu 2-10 godina na američkoj krivulji prinosa se suzio nakon što su podaci s tržišta rada neočekivano pokazali rast zahtjeva za nezaposlenost, a proizvođačke cijene usporile s rastom. Potražnja za obveznicama je porasla što je bilo i izraženo na jučerašnjoj aukciji 13 milijardi dolara vrijednih tridesetogodišnjih obveznica. Uz iznadprosječni bid/cover omjer od 2.83 ostvaren je prinos 4,531posto.

Na europskom tržištu moguće restrukturiranje grčkog javnog duga ponovno je u fokus vratilo dužničku krizu pa je potražnja za njemačkim obveznicama porasla, a spreadovi perifernih članica u odnosu na referentne vrijednosnice se proširili, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram