Zatvori
Foto: Huffington: Da imam 10 milijardi dolara opet bi uzimala materijal iz drugih medija...
Jasmin Hadzic
14/04/2011

Arianna Huffington u obrani besplatnog blogiranja i kopiranja tuđeg sadržaja

Suosnivačica popularnog američkog političkog-news bloga Huffington Post stala je u obranu prakse angažiranja blogera koji besplatno pišu za HuffPost...

Huffington Post svoju popularnost u velikoj mjeri može zahvaliti upravo blogerima koji besplatno stvaraju sadržaj. Prije nekoliko dana otkriveno je kako je dio tih blogera odlučio tužiti HuffPost nakon što je prodan AOL-u za 315 milijuna dolara. Tvrde kako je konačno došlo vrijeme da naplate svoj trud i utrošeno vrijeme.

Arianna Huffington govoreći na konferenciji Ad:tech u San Franciscu stala je u obranu prakse angažiranja "besplatnih" blogera.

Arianna tvrdi kako su svi blogeri dobrovoljno odlučili pisati na Huffington Post, nemaju rokove za predavanje sadržaja niti ograničenja plaćenih novinara.  Nakon što je AOL preuzeo HuffPost, Huffington je postala glavna urednica svih AOL-ovih medijskih izdanja. Govoreći pred brojnim predstavnicima medijskog i internet sektora u San Franciscu obećala je kako HuffPost ne odustaje od profesionalnog novinarstva, a AOL bi uskoro mogao zaposliti stotine profesionalnih novinara i urednika.

Huffington se dotaknula i prakse "agregiranja" sadržaja tj. prenošenja vijesti s drugih portala po čemu HuffPost također prednjači u odnosu na konkurenciju. "Da imam 10 milijardi dolara na raspolaganju za novinarski talent, ne bi odustala od agregiranja sadržaja", tvrdi Huffington. Dodala je kako drugi mediji također objavljuju kvalitetan sadržaj koji vrijedi prenijeti.

Pročitajte još:

- Huffington Post će pojesti oko 30 AOL-ovih manjih blogova i brendova

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram