Zatvori
Foto: ZEW indeks investitorskog povjerenja u Njemačkoj u travnju je pao sa 14,1 na 7,6...
Poslovni Puls
13/04/2011

Svjetsko tržište: Inflacija u Velikoj Britaniji neočekivano usporila, novi pad investitorskog povjerenja u Njemačkoj

U ožujku su potrošačke cijene u Njemačkoj neočekivano ubrzale s rastom koji iznosi 2,1% na godišnjoj razini, čemu je doprinio rast cijena energenata. Na mjesečnoj razini iste bilježe rast od 0,5 posto. Deficit na računu robne razmjene zabilježen je u Velikoj Britaniji, u iznosu od 2,4 milijarde funti...

Nadalje, inflacija u V. Britaniji neočekivano usporava s rastom u ožujku prvi put nakon osam mjeseci. Potrošačke cijene tako bilježe rast od 4% u odnosu na godinu prije. ZEW indeks investitorskog povjerenja u Njemačkoj u travnju je pao više od očekivanja (sa 14,1 na 7,6) nakon što je ECB podigla kamatne stope. ZEW indeks investitorskog povjerenja u eurozoni pao je s 31,0 u ožujku na 19,7 u travnju.

Američke državne obveznice zabilježile su porast cijena. Obveznice su podršku pronašle u porastu averzije prema riziku, padu dioničkih tržišta, padu izvoza i stajalištima da gospodarstvo još uvijek nije dovoljno jako da bi se stimulativne mjere monetarne politike povukle. Potražnja za jučerašnjom aukcijom 32 milijardi dolara vrijednih trogodišnjih obveznica bila je solidna (bid/cover 3,25).

Njemačke državne obveznice jučer su podršku pronašle u neočekivanom padu ZEW indeksa investitorskog povjerenja. Ipak nastavak inflatornih pritisaka, prvenstveno potaknut rastom cijena energenata, smanjio je potražnju za obveznicama, a već rano jutros one bilježe pad cijena, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram