Zatvori
Foto: Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,360894 kuna za euro...
Poslovni Puls
13/04/2011

Devizno tržište: Tržišni tečaj EUR/USD porastao iznad 1,45 dolara za euro

Nakon što je u ponedjeljak blago oslabio prema američkom dolaru, u utorak je vrijednost jedinstvene valute ostvarila snažan rast...

Jačanju aprecijacijskih pritisaka na euro u odnosu na dolar doprinijele su vijesti kako su Europska komisija i MMF počeli razmatrati program financijske pomoći Portugalu.

Tržišni tečaj EUR/USD je s početnih 1,443 dolara za euro u toku dana porastao iznad 1,45 dolara za euro, zadržavši se tako na najvišim razinama od siječnja prošle godine. Dan je zaključen na 1,448 dolara za euro, a pri navedenoj razini trgovalo se i danas tijekom jutra.

I u utorak je glavna karakteristika tečaja bila stabilnost. Tako se tečaj EUR/HRK kretao u uskom rasponu od 30-ak pipsa te dan zatvorio na razinama oko 7,366. Tome je pridonio i nešto slabiji volumen trgovine devizama. Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,360894 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram