Zatvori
Foto: Ništa od novih poreza na luksuz...
Poslovni Puls
12/04/2011

DRAGI BIRAČI, Vlada je ipak odustala od najavljivanog poreza na jahte i vikendice!

Iako je već u nekoliko navrata najavljivano uvođenje poreza na jahte i vikendice (pa je to Šuker demantirao), čini se kako je HDZ uvidio se u izbornoj godini nije za šaliti s ovakvim stvarima...

Kako sada stvari stoje, do daljnjeg će se kao i do sada naplaćivati porez od "samo" 5 do 15 kuna po četvornom metru za vikendice, a na vozila i plovila prema snazi motora i starosti.

Novi list:

Kolika bi se stopa poreza plaćala na vrijednost vikendica ili automobila nije otkrivano, ali su prve procjene govorile da će lokalne vlasti koje ubiru taj porez sigurno povećati prihode. Isticalo se i to da će plaćanje poreza na vrijednost imovine biti puno pravednije, jer je sada porez isti i za kuće koje vrijede sto i 200 i 500 tisuća eura ako se procijeni da imaju istu korisnu površinu.

Od lipnja, kad je premijerka najavila zakon prošlo je deset mjeseci, od listopada kad je on trebao biti gotov prošlo je sedam mjeseci, ali Hrvatska nije dobila pravednije oporezivanje kuća za odmor,  luksuznih automobila i jahti.

Činjenica da je riječ o lokalnom porezu još je jedan razlog što se Vladi ne žuri s donošenjem zakona jer on u državni proračun neće donijeti nijednu kunu , a moglo bi razbjesniti oko 180 tisuća vlasnika vikendica koji se ne bi obradovali opterećenju kućnog budžeta, pa vlast s time ne želi riskirati u izbornoj godini, piše Novi list.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram