Zatvori
Foto: Više od polovice ispitanika (57%) sami su odabrali lokaciju na kojoj stanuju...
Poslovni Puls
11/04/2011

ISTRAŽIVANJE: Građani uglavnom zadovoljni lokacijom na kojoj žive

Tijekom ožujka 2011. oglasnik za nekretnine u Hrvatskoj CentarNekretnina proveo je istraživanje o tome koje su najvažniji elementi koje građani uzimaju u obzir kada biraju mjesto za stanovanje te jesu li i u kojoj mjeri zadovoljni četvrtima u kojima žive. U istraživanju je sudjelovalo 500 ispitanika...

Više od polovice ispitanika (57%) sami su odabrali lokaciju na kojoj stanuju. Njih 43% nisu je sami birali jer su nekretninu dobili u nasljedstvo (40%), žive kod roditelja (28%), uselili su se k partneru (19%), a 13% ih je navelo druge razloge, kao što je na primjer useljenje u POS-ove stanove.

Ispitanici su većinom svjesni traženih cijena stanova na lokaciji na kojoj žive – svega 16% ih ne zna kolika je tražena cijena stana na lokaciji na kojoj žive. Tu, ili nešto nižu cijenu su uglavnom spremni i platiti, ali rijetko višu.

Tako bi na primjer 14% ispitanika koji živi u nekretnini koja vrijedi 500 eura po metru četvornom bilo spremno platiti više od toga za metar kvadratni nekretnine na toj lokaciji. Što je nekretnina skuplja, manje bi ispitanika bilo spremno platiti više. Svega 6% ispitanika ni po kojoj cijeni ne bi kupili nekretninu na lokaciji na kojoj trenutno žive, piše CentarNekretnina.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram