Zatvori
Foto: Apple bi 2015. godine mogao imati tržišni udjel od 47,1 posto...
Jasmin Hadzic
11/04/2011

Gartner predviđa dominaciju Appleovog tableta iPad u iduće četri godine! Android se ipak približava...

I dok se Googleov Android može nadati osvajanju sve većeg tržišnog udjela kada su u pitanju smartphoneovi, Appleova dominacija na tržištu tableta trajati će još neko vrijeme

Prema najnovijem istraživanju koje je objavio Gartner, Appleov iPad će nastaviti dominirati tržištem još najmanje četri godine.

Ako ćemo vjerovati Gartnerovim analizama, Apple bi 2015. godine mogao prodati gotovo 140 milijuna tablet računala! Iznimno hrabra prognoza ako se uzme u obzir da će Apple ove godine prodati maksimalno oko 40 do 50 milijuna tableta.

Apple bi 2015. godine mogao držati tržišni udjel od 47,1 posto.

Kada je u pitanju Android - Gartner prognozira kako će Googleova uzdanica do 2015. godine osvojiti udjel od impresivnih 38,6 posto.

Sve zajedno zvuči ipak malo pretjerano kao i s drugim Gartnerovim prognozama...

Kod ovakvih podataka valja imati na umu da će Apple i s daleko manjim tržišnim udjelom ostvarivati veću zaradu od konkurencije. Ključ uspjeha je potpuna kontrola proizvodnog procesa i distribucije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram