Zatvori
Foto: Zlatna groznica ne prestaje...
Poslovni Puls
06/04/2011

Zlato dvaput oborilo cjenovni rekord u posljednja 24 sata!

lato je u manje od 24 sata na svjetskim tržištima dosegnulo dva nova povijesna rekorda. Prilikom sinoćnjega zatvaranja svih vodećih burzi plemenitih kovina, cijena zlata dosegnula je 1458 dolara i 50 centi, što je desetak dolara više od prethodnog povijesnog rekorda dosegnutog potkraj prošlog mjeseca...

SrebroZlato:

Uzlazni cjenovni trend nastavio se i nakon jutrošnjega otvaranja burze u Londonu, tako da se rekordni niz nastavio sve do poslijepodnevnih sati, tijekom kojega je cijena zlata probila granicu od 1460 dolara za uncu i zaustavila se na 1462 dolara i 30 centi.

Trend bi se mogao nastaviti

Analitičari ističu kako globalna politička zbivanja u Sjevernoj Africi i na Bliskom Istoku potiču investitore da potraže sigurnu luku za svoj kapital. Nastavak nemira u arapskim zemljama, rat Zapada protiv Libije, ali i nova zabrinutost zbog dužničke krize u zemljama na rubu Europe, zajedno sa sve labavijom monetarnom politikom središnjih banaka u Zapadnoj Europi i SAD-u kombinirano snažno utječu na rast cijene plemenitih kovina. Budući da promjena politike globalnih igrača nije na vidiku, trend rasta cijene zlata i srebra mogao bi se nastaviti.

I srebro se na svjetskim burzama prodavalo po osjetno višim cijenama nego prije samo nekoliko dana. Kupci su danas za uncu srebra za isporuku u svibnju bili spremni platiti 39 dolara i 63 centa, dok se ista unca prije samo tri dana prodavala i za manje od 38 dolara. Riječ je o prilično dramatičnim cjenovnim skokovima koji su, doduše, uobičajeni na tržištu ove plemenite kovine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram