Zatvori
Foto: Ako HDZ pobijedi na izborima to će biti ravno čudu...
Poslovni Puls
04/04/2011

ISTRAŽIVANJE: Kukuriku koalicija ima podršku od 40 posto! HDZ i partneri na 20 posto!

Aktualna parlamentarna oporba i dalje uživa veliku podršku javnosti, dok HDZ i partneri (čitaj HSS) skupljaju mrvice...

Najveća opozicijska stranka SDP i dalje je vodeća politička stranka u zemlji s izborom 29,2% građana/ki Hrvatske, pokazuje istraživanje Promocije plus. HDZ je na drugom mjestu s izborom od 18,3%. Zanimljivo je da su u posljednjih šest mjeseci obje stranke zabilježile veliki pad potpore (SDP za 3,5 postotnih poena a HDZ za 4 postotka).

U utvrđivanju preferencija koalicija stranaka i samostalnih lista zabilježen je vrlo zanimljiv trend. Lijeva koalicija bilježi izbor od 40,4% (prema prošlomjesečnih 41,2%), a sada vladajuća 21,2% (prema 24,4% prije mjesec dana). Istovremeno, u nadmetanju s koalicijama HSLS i HSP su zabilježili izbor od 3,3 posto, a Laburisti 2,8%.

Zanimljivi su i rezultati o preferencijama kandidata za premijera i to među čelnim ljudima dviju velikih koalicija koji su i najizgledniji kandidati za prvog stanara Markovog trga. I u ovomjesečnom je mjerenju Zoran Milanović zabilježio češći izbor. Nakon prošlomjesečnih 49,8% čelnik lijeve koalicije izbor je u 45,5% slučajeva, dok se izbor sadašnje premijerke ovaj mjesec zaustavio na 16,3% (prije mjesec dana 14,1%). Da su oboje loši kandidati smatra 32,5% ispitanika/ca (prema prošlomjesečnih 31,5%). Bit će vrlo zanimljivo dalje pratiti ovo nadmetanje koje je vrlo važno u očekivanoj visokopersonaliziranoj kampanji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram