Zatvori
Foto: Srednji tečaj za petak iznosi 7,377617 kuna za euro...
Poslovni Puls
01/04/2011

Tržište novca: Rast EUR/USD pod utjecajem objave inflacije u eurozoni

Euro je jučerašnjeg dana ponovno zabilježio rast u odnosu na američki dolar...

Tek blagi deprecijacijski pritisci na euro (koje je potaknula objava o ponovnom padu zahtjeva za naknade nezaposlenih u SAD-u) veći je dio dana zamijenila aprecijacija eura pod utjecajem prvih procjena o kretanju potrošačkih cijena u eurozoni u ožujku.

Naime, procjene o godišnjoj stopi inflacije u ožujku pokazale su se više nego se predviđalo još više tako pojačavajući špekulacije kako bi ESB uskoro mogla napraviti zaokret u vođenju monetarne politike i povećati referentnu kamatnu stopu. Posljedično je i tržišni tečaj EUR/USD bilježio rast te sa početnih 1,413 dolara za euro porastao na 1,416 dolara za euro, gdje je zaključeno dnevno trgovanje.

U četvrtak je bilo mirno na domaćem deviznom tržištu. Trgovalo se u uskom rasponu od 30ak pipseva, čemu je pridonio i slabiji volumen trgovine devizama. Tečaj EUR/HRK se nalazio na razinama oko 7,377 kuna za euro, gdje je i zatvorio dan. Srednji tečaj za petak iznosi 7,377617 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram