Zatvori
Foto: Srednji tečaj za utorak iznosi 7,384820 kuna za euro...
Poslovni Puls
29/03/2011

Tržište novca: Blaga korekcija tečaja EUR/HRK

Na samom početku ovoga tjedna vrijednost jedinstvene europske valute prema američkom dolaru ojačala je na dnevnoj razini. Iako su u prvoj polovici dana ojačali deprecijacijski pritisci na euro nakon što su objavljeni podaci o iznadočekivanom rastu osobne potrošnje u SAD-u, druga polovica dana u znaku izjave čelnika ECB-a protekla je pozitivno za euro.

Naime, čelnik ECB-a je najavio kako je u eurozoni uskoro moguće očekivati povećane kamatne stope. Tržišni tečaj EUR/USD u toku dana je porastao s početnih 1,405 na 1,409 dolara za euro krajem dana. Rast promatranog tečaja nastavio se i danas ujutro.

U ponedjeljak je došlo do blage korekcije tečaja EUR/HRK. Nakon otvaranja na razinama oko 7,390 kuna za euro, povećanom ponudom sa strane bankarskog sektora domaća valuta je blago aprecirala naspram eura na razine oko 7,385 kuna za euro, gdje je i zatvoreno trgovanje. Srednji tečaj za utorak iznosi 7,384820 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram