Zatvori
Foto: Cijene na nekretninskom tržištu u Zagrebu nisu se previše mijenjale u odnosu na veljaču...
Poslovni Puls
29/03/2011

Indeks cijena nekretnina za ožujak: Na godišnjoj razini, tražene cijene nekretnina niže su za 4,9 posto!

Nekretninski portal CentarNekretnina izdao je svoje redovno izvješće za ožujak. Prema dostupnim podacima, na najznačajnijem tržištu, u Zagrebu, tražene cijene nekretnina neznatno su se mijenjale u odnosu na veljaču (-0,3%), dok su na godišnjoj razini niže za 4,2%...

Prosječna tražena cijena nekretnina u Hrvatskoj ukupno, u odnosu na veljaču 2011., nije ostvarila veće promjene (pala je 0,5%).

Cijene nekretnina na Jadranu u ožujku su u odnosu na prethodni mjesec niže za 0,6%, dok na godišnjoj razini bilježe pad od 5,8%. Prosječna cijena kvadrata vikendice i apartmana na moru iznosi 1.967 eura, što je za 0,5% više nego prethodni mjesec i 0,2% više u odnosu na ožujak 2010. Najskuplji apartmani su u Splitsko- dalmatinskoj županiji gdje je prosječna cijena 2.139 eura/m2, dok su najjeftiniji u Ličko- senjskoj županiji gdje prosječna tražena cijena apartmana iznosi 1.661 euro/m2.

Najskuplji stanovi na moru nalaze se u Dubrovačko- neretvanskoj županiji gdje je prosječna tražena cijena stana 68% više nego prosjek na Jadranu i iznosi 2.991 euro/m2. Najniže tražene cijene stanova su u Šibensko-kninskoj županiji gdje je prosječna tražena cijena stana 15% niža od prosjeka i iznosi 1.510 eura/m2.

2011. godina za područje Zagreba počinje laganim rastom traženih cijena, dok cijene na Jadranu u odnosu na prošli mjesec nisu zabilježile veću promjenu. Nakon stagnacije u siječnju, u veljači bilježimo pad traženih cijena gotovo svih nekretnina. S približavanjem ljetne sezone vikendice i apartmani na moru ostvaruju blagi rast cijena u odnosu na veljaču.

Evo i tabličnog prikaza:

Foto:croatia-estate.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram