Zatvori
Foto: Grubišić je duboko razočaran u razvoj moderne hrvatske države...
Poslovni Puls
19/03/2011

Don Ivan Grubišić: Ovi što glasaju za HDZ, to su naši talibani!

Sociolog i svećenik don Ivan Grubišić u razgovoru za Novi list, glasače HDZ-a usporedio je s afganistanskim talibanima...

"Svojevremeno je Crkva dala znak i opredijelila se za Tuđmana i za HDZ. I sada nakon svega što se kroz HDZ dogodilo i kad mu je rejting na šest posto, bez obzira koliko je postotak točan, Crkva je i sada – kako to iščitavam po izjavama Bozanića i Kaptola – za HDZ. To je problem, a narod – taj postotak koji vjeruje u HDZ – to su naši talibani, nažalost i školovani ljudi koji to podržavaju", kaže don Ivan Grubišić.

Grubišić je duboko razočaran u razvoj moderne hrvatske države...

"Dali su nam pravo na lijepu našu i na simbole, a sve drugo su zarobili u svoju nadležnost. Ovdje se nije dogodila demokracija, ni politika, ni pravna država. To su nacionalne sramote: to da su od demokracije napravili partitokraciju i idiotizaciju Hrvatske, da od pravne države nismo ostvarili ništa, od socijalne da ne govorimo što je ostalo", kaže Grubišić.

"Čuo sam da je jedan propovjednik u Splitu na Pepelnicu ljudima rekao kako se u korizmi mogu i uređivati i činiti sve da se ne zanemare, a jedino što im preporuča je ne idu na prosvjede. To je stvarno previše, a s druge strane imam informacije da će svećenici i biskupi stati iza HDZ-a, jer je HDZ stavio Crkvu na proračun gdje se daju pusti milijuni", zaključuje Grubišić.

Pročitajte još:

- Don Ivan Grubišić poslao otvoreno pismo Vladi: Državu nam vode idioti!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram