Zatvori
Foto: Administracija predsjednika Baracka Obame želi u sljedećih nekoliko godina udvostručiti američki izvoz...
Poslovni Puls
19/03/2011

Američki sindikati: Vanjskotrgovinski sporazumi uništavaju našu srednju klasu!

Čelnik najveće američke sindikalne federacije kritizirao američke vanjskotrgovinske sporazume koji, kako je rekao, "uništavaju srednju klasu"...

Richard Trumka, prvi čovjek sindikalne federacije AFL-CIO, založio se za novu ekonomsku politiku koja bi, kako se izrazio, 'prioritet dala zapošljavanju, a ne profitu korporacija', prenosi Glas Amerike.

Govoreći u Washingtonu Trumka je rekao da Amerika ima 15 milijuna nezaposlenih i 25 milijuna koji rade samo manji dio radnog vremena upravo zbog toga što vlada sklapa trgovinske sporazume s drugim zemljama koji zemlji štete. Trumka se založio za porezne olakšice tvrtkama koje odluče vratiti svoje poslovanje u Sjedinjene Države te za pojačano državno financiranje obrazovanja i infrastrukture kako bi Amerika bila kompetitivnija na svjetskoj sceni.

Sindikalni je vođa govorio u trenutku dok se u Kongresu raspravljaju trgovinski sporazumi sa Južnom Korejom odnosno Kolumbijom i Panamom.

Bijela kuća tvrdi da su ti sporazumi dobri za američko gospodarstvo jer otvaraju nova tržišta.  Prema američkoj vladi – svaka milijarda dolara izvoza stvara tisuće radnih mjesta u SAD-u. Administracija predsjednika Baracka Obame želi u sljedećih nekoliko godina udvostručiti američki izvoz.

Optimistično...

Pročitajte još:

- Mogu li SAD izdržati proračun od 3730 milijardi dolara?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram