Zatvori
Foto: Ministarstvo turizma seli u Pulu, Vesna Pusić vodi Ministarstvo vanjskih poslova, a Kotromanović Ministarstvo branitelja...
Poslovni Puls
18/03/2011

Pogledajte kako bi mogla izgledati buduća SDP-ova koalicijska Vlada

Iako do redovnih parlamentarnih izbora imamo oko 6-9 mjeseci (ukoliko Kosor ne popusti pred prosvjednicima), medijska nagađanja o sastavu buduće Vlade već su počela...

Tako Večernji list donosi potencijalni sastav buduće Vlade koji bi predvodio SDP ukoliko dobije povjerenje građana na izborima. Sudeći po trenutnom raspoloženju u državi bilo bi pravo čudi da da SDP uspije ovo uprskati.

U jednom takvom raspletu Zoran Milanović (bez iznenađenja) postao bi budući premijer, dok bi Ratko Čačić (ukoliko ne ode u zatvor) preuzeo mjesto potpredsjednika Vlade za gospodarstvo.

Vesna Pusić mogla bi postati nova Ministrica vanjskih poslova, a Veljko Ostojić će navodno voditi IDS-ovo Ministarstvo za turizam koje bi iz Zagreba moglo biti premješteno u Pulu, piše Večernji. Milanka Opačić vjerojatna je buduća ministrica socijalne skrbi, a za dvojicu SDP-ovih Ostojića, Rajka i Ranka, rezervirana su mjesta ministra zdravstva i ministra unutarnjih poslova.

Druga mjesta u budućnoj Vladi i dalje su pod velikim upitnikom...

Večernji nagađa da će Slavko Linić dobiti mjesto potpredsjednika Vlade za financije, a moguće je i da postane ministar financija. U sličnoj je kombinaciji i SDP-ov gospodarski strateg Branko Grčić, kao i mladi Igor Maras.

Što se tiče Ministarstva obrane, tu su stvari još poprilično nepoznate - spekulira se o Mirandu Mrsiću, Arsenu Bauku i Igoru Dragovanu. Za Ministarstvo branitelja već se dugo spominje Ante Kotromanović, a za kulturu kandidata nema, čini se, ni u kuloarima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram