Zatvori
Foto: Enterprise tržište ove će godine naručiti oko 1,1 milijun tablet računala...
Jasmin Hadzic
17/03/2011

Dobre vijesti za Apple: Tvrtke će ove godine naručiti 5000 posto više tablet računala!

Apple može zadovoljno trljati rukama. Prema posljednjim prognozama britanske istraživačke kuće Canalys, velike kompanije (enterprise) ove će godine naručiti znatno više tablet računala u odnosu na prethodnu godinu...

A kada govorimo o tablet računalima, naravno mislimo na Appleov iPad koji je i dalje uvjerljivi igrač br.1 u tom tržišnom segmentu.

Prema podacima Canalysa, velike korporacije prošle su godine kupile oko 20.000 tablet računala, a ove bi godine mogle kupiti oko 1,1 milijun tablet računala, što predstavlja nevjerojatan rast od čak 5000%!

Canalys dodaje da tržište može očekivati i blagi rast prodaje netbookova.

Što se tiče potrošačkog segmenta tržišta -Canalys predviđa da će ove godine biti prodano oko 50 milijuna tablet računala, 21 milijuna netbookova i 113 milijuna laptopa.

Ovo su sve zajedno jako loše vijesti za Microsoft koji i dalje nije izbacio vlastito tablet računalo, a analitičari sumnjaju da će to teško napraviti prije 2012. godine.

Pročitajte još:

- Apple je večeras predstavio novi iPad 2!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram