Zatvori
Foto: Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,396812 kuna za euro...
Poslovni Puls
16/03/2011

Tržište novca: Nastavljena blaga aprecijacija domaće valute prema euru

Jučerašnjeg dana vrijednost jedinstvene europske valute prema američkom dolaru nije zabilježila značajnije promjene. U prvoj polovici dana nakon objave kako je ZEW indeks investitorskog povjerenja u Njemačkoj pao prvi put u četiri mjeseca, što se nije očekivalo, ojačali su deprecijacijski pritisci na euro i spustili EUR/USD do 1,386 dolara za euro (s početnih 1,399 dolara za euro).

U nastavku dana tečaj je porastao prema razinama s početka dana te ujedno ostao nepromijenjen na dnevnoj razini. Danas tijekom jutra trgovalo se na razinama oko 1,398 dolara za euro.

I u utorak je nastavljena blaga aprecijacija domaće valute prema euru. Nakon otvaranja na razinama oko 7,388 kuna za euro, nastavljena je povećana ponuda deviza, poglavito sa strane institucionalnog sektora i bankarskog sektora. Tečaj je zatvorio dan na razinama nešto iznad 7,380 kuna za euro. Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,396812 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram