Zatvori
Foto: Kosor se ponaša poput gangstera...
Poslovni Puls
15/03/2011

Washington Timesov Jeffrey Kuhner: Jadranka Kosor i HDZ su nacionalna sramota za Vašu državu!

HDZ-ov poznati američki "neprijatelj", kolumnist Washington Timesa, Jeffrey Kuhner, napisao je prije nekoliko dana kolumnu u kojoj je žestoko napao Jadranku Kosor i aktualnu vladu...

Ukratko, Jeffrey Kuhner je poručio - HDZ je od Hrvatske napravio mafijašku državu.

Naravno, premijerka Jadranka Kosor tada je poručila da Kuhner laže. U razgovoru za Index, Kuhner, inače konzervativac i desničar, odgovara našoj premijerki.

"Komentari i ponašanje gospođe Kosor su primitivni. Ovdje u Americi, i na Zapadu, lideri navodno demokratskih država ne obračunavaju se javno s novinarima niti iznose lažne i djetinjaste optužbe protiv njih. Njen odgovor je odgovor gangstera, a ne premijerke i samo dokazuju da nije spremna ni sposobna uvesti Hrvatsku u Europsku uniju", bez pardona kaže Kuhner za Index.

"Zar Ivo Sanader nije suočen s optužbama zbog korupcije? Jest. Zar HDZ-ova elita nije ukrala nemjerljivu sumu novca, za koju mnoge ugledne nezavisne institucije poput Adriatic Instituta procjenjuju da iznosi više od milijardu dolara? Jest. Zar nisu Wall Street Journal i Heritage Foundation, primjerice, često upozoravali na rašireni problem političke korupcije u Hrvatskoj? Jesu. Zar nije EU u svojim izvješćima redovito kritizirala korupciju na najvišoj razini, nepotizam, manipuliranje pravosuđem i nedostatan političke transparentnosti? Jest. Zar stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj nije 18 posto i samo raste? Jest. Zar nije točno da kronični deficit i rastući vanjski dug guraju Hrvatsku prema bankrotu, do te mjere da je MMF nedavno razmišljao o intervenciji? Jest. Dakle gdje su laži?", pita se Kuhner.

Kuhner dodaje kako Kosor nema nikakvu međunarodnu podršku.

"State Department u Zagrebu želi nekoga tko je na strani njihovih interesa, a dugotrajni nacionalni interesi Hrvatske ih ne zanimaju. Američki dužnosnici imaju veliki financijski i ekonomski interes da Hrvatska uđe u EU, posebno zbog otkupa luksuznih nekretnina na jadranskoj obali. Mnogi Amerikanci i Europljani žele iskoristiti hrvatske ljepote, zbog čega im je Kosor korisna. Ona je alat - ništa više, ništa manje. Što je poslušnija, to je Washington i Bruxelles više vole. Ali nitko ne cijeni političkog oportunista. Gospođa Kosor i HDZ su nacionalna sramota. Što prije odu, to bolje", kaže Kuhner.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram