Zatvori
Foto: Srednji tečaj za ponedjeljak iznosi 7,388141 kuna za euro...
Poslovni Puls
14/03/2011

Tržište novca: Bez većih oscilacija na domaćem deviznom tržištu

Na samom kraju proteklog tjedna euro je ojačao prema američkom dolaru te se tako oporavio sa najnižih razina u posljednja četiri mjeseca. Iako se u prvoj polovici petka spustio na 1,375 dolara za euro, tržišni tečaj EUR/USD je do kraja dana porastao prema 1,390 dolara za euro zaključivši tako trgovanje u petak.

Kretanju promatranog tečaja u petak doprinosila su očekivanja investitora u pogledu razvoja dužničke krize u eurozoni te najnovijih odluka vođa europskih zemalja. Danas ujutro trgovalo se na razinama oko 1,393 dolara za euro.

U petak nije bilo većih oscilacija na domaćem deviznom tržištu. Tečaj EUR/HRK se kretao u uskom rasponu od 30-ak pipsa. Ponuda i potražnja za devizama su bile uravnotežene, što je pridonijelo stabilnosti tečaja. Dan je zatvoren na razinama oko 7,392 kuna za euro. Srednji tečaj za ponedjeljak iznosi 7,388141 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram