Zatvori
Foto: Kosor je prazna i podmitljiva političarka koja se očajnički bori za očuvanje moći...
Poslovni Puls
11/03/2011

Washington Timesov Jeffrey Kuhner opet udario po HDZ-u: Od Hrvatske su napravili mafijašku državu!

Vječiti medijski "neprijatelj" HDZ-a i aktualne Vlade, Washington Timesov Jeffrey Kuhner, objavio je novi osvrt na stanje u Hrvatskoj. Niti ovaj put nije bio ništa blaži prema Jadranki Kosor...

U svom članku Jeffrey Kuhner zaključuje kako je Hrvatska dokaz da arapski prosvjedi polako prelaze i na europski kontinent. Nismo sigurni da li vjerujemo u tu tezu, no dobro.

Index donosi više:

"Ona (Kosor) tvrdi da je različita od svog prethodnika Sanadera. Tvrdi da će očistiti političku jamu i pokrenuti ekonomiju. I tvrdi da ima lijek za to - članstvo u EU. Gospođa Kosor je u krivu. Ona je prazna i podmitljiva političarka koja se očajnički bori za očuvanje moći. Sva istraživanja pokazuju da HDZ gubi izbore, a ona želi završiti pregovore za pristup EU prije izbora, da onda HDZ može prikazati kao europsku stranku", piše Kuhner.

Za Kosor se tvrdi da je osobno umiješana u vodeću HDZ-ovu kliku koju se sumnjiči za korupciju i pljačku države. Kuhner zaključuje da premijerka nije reformatorica, nego aparatčik gladan moći koji samo želi održati HDZ-ov parazitski režim, jer se nada novim milijardama kad Hrvatska uđe u Uniju. Američki novinar se dotakao i teme hrvatske rasprodaje nacionalnog bogatstva.

"Zagrebačke političke elite rasprodale su svoju zemlju u ludoj želji da se pridruže EU. Stranci drže veliki dio hrvatske ekonomije, poljoprivreda i ribarstvo su žrtvovani zbog pristupa Uniji", stoji u žestokom Kuhnerovom komentaru. Kao veliki euroskeptik, ovaj Amerikanac Hrvatsku upozorava na Bugarsku i Rumunjsku koje su vjerovale da će Unija riješiti sve njihove probleme, ali to se očito nije dogodilo. Ipak, najoštriji je u zadnjoj rečenici svoje kolumne koju je u potpunosti posvetio Hrvatskoj. Kazuje zašto ljudi u Hrvatskoj prosvjeduju.

"Revolucija u Hrvatskoj prijeti rušenjem umorne stare garde. Do temelja je protresla vladajuću klasu. Narodu je dosta laži, prijevara i korupcije. Ovaj režim mora pasti", zaključuje kolumnist Kuhner, prenosi Index.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram