Zatvori
Foto: Ikea je odabrala Beograd za regionalno središte...
Poslovni Puls
10/03/2011

IKEA će do 2020. godine u Srbiju uložiti milijardu eura

Švedska Ikea u Srbiju će u idućih 10 godina uložiti oko 1 milijardu eura u izgradnju trgovačkih centara i robnih kuća...

PoslovniDnevnik donosi više:

Ikea je odabrala Beograd za regionalno središte te kompanije u jugoistočnoj Europi. To je izjavio Vladislav Lalić, direktor za nekretnine i razvoj u jugoistočnoj Europi u toj švedskoj kompaniji. Prema njegovim riječima, Ikeino predstavništvo u Beogradu, uz Srbiju, pokrivat će i poslovanje kompanije u Hrvatskoj, Sloveniji i Rumunjskoj. Uz Beograd, Ikea ima još tri tvrtke u regiji.

Najnovija Lalićeva izjava potvrdila je kako Ikea neće napustiti regiju što je potvrđeno i u švedskom veleposlanstvu u Beogradu. Najavili su da će Ikea samo u Srbiju uložiti milijardu eura u izgradnju trgovačkog centra i robnih kuća do kraja 2020. godine.Ikea u Srbiji najviše surađuje sa Simpom, najvećim tamošnjim proizvođačem namještaja iz Vranja, gdje se radi namještaj za Ikeu.

Iz Ikee su odgovorili da će Beograd biti administrativno sjedište, a u svakoj zemlji zasebno posluje lokalna Ikea. Odluka je, kažu, donesena još 2006. zbog veličine tržišta i broja planiranih centara. U Srbiji će ih biti izgrađeno pet, Hrvatskoj tri, Sloveniji jedan, prenosi PoslovniDnevnik.

Pročitajte još:

- Otklonjene sve zapreke, IKEA otvara svoju prvu trgovinu u Hrvatskoj iduće godine!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram