Zatvori
Foto: Hrvatska je dosad iskoristila samo 5,9 posto tih sredstava...
Poslovni Puls
10/03/2011

Hrvatska nije iskoristila gotovo ništa iz 103 milijuna eura teškog EU fonda za razvoj poljoprivrede

HNS je danas na konferenciji na novinare upozorio da Hrvatska uopće ne iskorištava dostupna sredstava iz 103 milijuna eura teškog EU fonda za razvoj poljoprivrede...

"Od ukupno 103 milijuna eura iz programa pretpristupne pomoći EU za razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja, Hrvatska je dosad iskoristila samo 5,9% tih sredstava", rekla je danas predsjednica Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a Vesna Pusić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Pusić je upozorila da nam rok za korištenje fondova polako istječe, dok istodobno  Agencija za plaćanje, kao provedbeno tijelo za sredstva iz IPA fondova, odbija sve pristigle projekte. Naime, u veljači ove godine agencija je odbila svih 67 projekata jedinica lokalne samouprave, namijenjenih ruralnom razvoju.

"Obeshrabruje što niti jedan jedini projekt koji je podnesen, kao projekt kandidat za sredstva namijenjena ruralnom razvoju, Agencija za plaćanje nije prihvatila. Riječ je o agenciji koja bi trebala promovirati i pomagati korištenje tih sredstava, a umjesto toga ona odbija apsolutno sve projekte s lokalne razine", naglasila je Pusić.

Radi se, dodala je, o projektima općina i gradova, namijenjenih razvoju ruralne infrastrukture, ukupne vrijednosti 282 milijuna kuna, od čega je 70 posto trebalo biti financirano iz sredstava EU fondova.

"Najbolji način komuniciranja Europe građanima je upravo korištenje pretpristupne pomoći kako bi ljudi osjetili konkretnu korist ulaska u EU", zaključila je Pusić.

Ne možemo reći da smo previše iznenađeni tromošću hrvatske administracije...

Pročitajte još:

- Ulazak u EU biti će poguban za hrvatsku industriju! Sada imamo i dokaze…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram