Zatvori
Foto: Razmatraju se razne opcije za nošenje s eskalirajućom krizom u Libiji...
Poslovni Puls
08/03/2011

NA RUBU RATA: NATO započeo s izviđačkim letovima nad Libijom!

NATO savez započeo je neprekidne izviđačke letove nad Libijom dok se razmatraju razne opcije za nošenje s eskalirajućom krizom u toj zemlji...

Predstavnici zapadnih sila također spominju mogućnost uvođenja zone zabrane letenja nad Libijom. Američki predsjednik Barack Obama upozorio je da Sjedinjene Države i NATO savez još uvijek razmatraju vojnu opciju za zaustavljanje - kako je rekao - neprihvatljivog nasilja, prenosi Glas Amerike.

"Želim uputiti jasnu poruku onima koji se nalaze oko pukovnika Gadafija: Na njima je da izaberu što će dalje raditi. Oni će biti držani odgovornima za bilo koje nasilje koje se nastavi", rekao je Barack Obama.

U međuvremenu, pojavila su se izvješća da libijski čelnik pokušava postići sporazum s oporbenim čelnicima prema kojem bi mu oni zajamčili siguran izlazak iz zemlje te obećali da niti on niti bilo tko iz njegove obitelji neće biti optužen. Glasnogovornik vlade kategorički je opovrgao takva izvješća.

Pročitajte još:

- Ulagači zabrinuti: Libija ima najveće rezerve nafte i plina na afričkom kontinentu!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram