Zatvori
Foto: Nikica Gabrić: Učimo od Turske, nisu oni više ratnici s turbanom na glavi...
Poslovni Puls
08/03/2011

Evo zanimljivog prijedloga: Ostavite se golfa, Hrvatsku će spasiti medicinski turizam!

Zemljopisni položaj, toplo more, konkurentne cijene, ugledno medicinsko osoblje neke su od komparativnih prednosti hrvatskog turizma. Glavna su ciljna skupina osobe treće dobi, dobro materijalno situirane, koje većinu godine žele provoditi na toplijim lokacijama...

U zanimljivom intervjuu za Večernji list, Nikica Gabrić, osnivač i voditelj poliklinike Svjetlost, predlaže da se Hrvatska osloni u većoj mjeri na medicinski turizam. On u sektoru medicinskog turizma vidi potencijal od 10 milijardi eura.

"Hrvatska ima potencijal postati Florida za sjeverne Europljane. Izgradimo li 100.000 stambenih jedinica od 40 do 80 četvornih metara na 10-ak lokacija duž obale i na otocima, imat ćemo 150.000 ljudi koji u danu troše 50 eura. Za jedan dan to je 7,5 milijuna eura, a u 180 dana 1,35 milijarda eura. Koja bi se zemlja na svijetu odrekla tolikog novca koji šeta po svijetu", kaže Gabrić.

Gabrić je istaknuo Tursku kao najbolji primjer napretka u medicinskom turizmu.

"Mi Turke i danas zamišljamo kao ratnike s turbanom na glavi, ali kad se ode u Istanbul, vidi se da oni imaju najsuvremenije klinike. Učimo od Turaka", dodao je Gabrić.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram