Zatvori
Foto: Evo mala pomoć - 1 000 000 000
Jasmin Hadzic
07/03/2011

Pogledajte koliko će Nokija zaraditi na partnerstvu s Microsoftom

Mnogi su se pitali zašto je finska Nokija izabrala partnerstvo s Microsoftom, a odbacila daleko popularniji Googleov Android operativni sustav. Sada smo dobili odgovor na to pitanje...

A odgovor je  - 1 milijarda dolara!

Naime, toliko će Microsoft Nokiji isplatiti za prelazak na Windows Phone 7 mobilni operativni sustav, prenosi Bloomberg. No, cijeli iznos neće biti dostupan odmah, već će se isplaćivati kroz nekoliko godina. Ipak, Nokija će veliki dio novca dobiti kao "predujam" za pokrivanje dijela troškova razvoja novih mobilnih telefona koji će nositi Microsoftov mobilni operativni sustav.

Microsoft i Nokija svoje će partnerstvo ostvariti i u drugim područjima, pa će tako Nokija svoju trgovinu aplikacijama (Ovi store!?) pridružiti Microsoftovoj trgovini aplikacijama - Marketplace. Microsoftova tražilica Bing od sada će biti prisutna na svim Nokija mobitelima, a dvojac će surađivati i na sustavima digitalnih mapa (Bing Maps).

Nokija je prošle godine prodala oko 100 milijuna Symbian mobilnih uređaja, pa je za očekivati kako i s Microsoftom može ostvariti i više nego solidne prodajne rezultate.

Pročitajte još:

- Šef Intela: Nokija je pogriješila kada je izabrala Microsoft (umjesto Androida)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram