Zatvori
Foto: Hrvatska bi mogla ostati uskraćena za dolazak oko milijun turista i za četiri milijuna noćenja
Poslovni Puls
03/03/2011

Turistički djelatnici u strahu da će zbog anti-vladinih prosvjeda ove sezone izgubiti do 200 milijuna eura!

Dok se najavljuje nastavak anti-vladinih prosvjeda, turistički su djelatnici u strahu da će zbog percepcije Hrvatske kao nesigurne zemlje ove turističke sezone izgubiti i do 200 milijuna eura...

SlobodnaDalmacija:

"Ne znam je li javnost svjesna kakve posljedice za turizam to ima, ali to doista može biti vrlo opasno za sezonu. Molimo sve da nas puste da radimo na miru u ovo najosjetljivije vrijeme za sezonu, da dovedemo goste i osiguramo plaće", kazao nam je bez nervoze Marin Brbić, direktor prodaje najvećeg dalmatinskog hotelskog lanca, "Bluesun" grupacije, koji bilježi odlične rezervacije i prodaju za ovu sezonu, ali i prvu veću ovogodišnju glavobolju i strah da se sve do sada učinjeno ne upropasti.

Na isti način reagiraju doslovno svi turistički operativci iz svih dijelova zemlje s kojima su razgovarali novinari Slobodne, a na prvo mjesto stavljaju dijeljenje političkih prosvjeda od nereda zbog kojih Hrvatskoj prijeti gubitak više stotina milijuna eura prihoda od predsezonskog turističkog prometa!

Naime, ako samo svaki treći gost koji je planirao odmarati se ovoga proljeća u Hrvatskoj promijeni svoje mišljenje i otputuje drugamo, Hrvatska će ostati uskraćena za dolazak oko milijun turista i za četiri milijuna noćenja, te prihoda od oko 200 milijuna eura samo od noćenja. A to su brojke od kojih svakog turističkog radnika ovih dana zaboli glava.

Jer, predsezona se ne može nadoknaditi, a to se najbolje vidjelo u Grčkoj, koja je lani ostala bez dva milijuna turista i gotovo 300 milijuna eura prihoda od njih, a od tog pada oporavljat će se nekoliko godina, piše SlobodnaDalmacija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram