Zatvori
Foto: Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,424683 kuna za euro...
Poslovni Puls
02/03/2011

Tržište novca: Nemiri na Bliskom istoku i rast prerađivačkog sektora u SAD-u spustili EUR/USD

Utorak na inozemnim deviznim tržištima protekao je uz slabljenje jedinstvene europske valute prema američkom dolaru. Iako je prva polovica dana obilježena rastom EUR/USD iznad 1,384 dolara za euro (s početnih 1,382 dolara za euro), što je rezultat pozitivne reakcije tržišta na objavu ECB-a kako je prognoza rasta BDP-a u ovoj godini revidirana na više, druga polovica dana donijela je pad promatranog tečaja.

Špekulacije u pogledu širenja nemira u Libiji na ostale zemlje u regiji (što bi moglo ograničiti ponudu nafte) te objave o iznadočekivanom rastu u prerađivačkom sektoru u SAD-u spustili su do kraja dana tečaj EUR/USD do 1,378 dolara za euro. Ujedno je tako promatrani tečaj zabilježio pad na dnevnoj razini. Danas tijekom jutra trgovanje se odvijalo približno na 1,375 dolara za euro.

U utorak nije bilo većih oscilacija na domaćem deviznom tržištu. Stabilnost je bila glavna karakteristika tečaja, koji je bio na razinama oko 7,422 kuna za euro te se trgovalo u uskom rasponu od 30-ak pipsa. Volumen trgovanja je bio slabijeg intenziteta, što je pridonijelo stabilnosti, te je tečaj EUR/HRK dan zatvorio na razinama oko 7,422 kuna za euro. Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,424683 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram