Zatvori
Foto: U zemlji gdje je zadnji socijalni bunt s vilama i motikama izbio davne 1573...
Poslovni Puls
28/02/2011

Zoran Šprajc: Prosvjedovali mi ili ne, propast je sigurna!

Popularni HRT-ov voditelj u svom posljednjem članku za T-Portal piše o posljednjim događanjima tzv. "prosvjedima" protiv aktualnog političkog establišmenta...

Evo što jedan od najomiljenijih domaćih voditelja, Zoran Šprajc, piše:

Politički i medijski establišment od HDZ-a do HNS-a, od HTV-a do RTL-a, silno se upro narodu objasniti kako se Vlast mijenja na izborima, a ne na ulici. I da su prosvjedi u redu, ali da nasilje na prosvjedima nije. I da su prosvjedi u redu, ali da govor mržnje nije. Jer je govor mržnje naravno na korak do nasilja, a nasilje na korak do nasilne smjene vlasti. Što nitko ne želi. Premda ni ovakvu vlast nitko ne želi.

Možda su dva opskurna lika dovoljna da zapale iskru nekakve libijske ili egipatske 'jasmin revolucije', ali ne u Hrvatskoj. Ne u zemlji gdje polovica zaposlenih radi u javnom sektoru, a više od polovice radno sposobnog stanovništva prima državne subvencije. Ne u zemlji gdje su građani vlasnici više od 90 posto stambenog fonda. Ne u zemlji gdje još uvijek svi mogu nešto izgubiti.

I ne u zemlji gdje je zadnji socijalni bunt s vilama i motikama izbio davne 1573. A i taj događaj, da prostite braćo Hrvati, pripada u rubriku 'Mitovi i legende'.

Zato svi koji strahujete da bi u nekakvim socijalnim nemirima preko noći mogli izgubiti ono što ste radom i znanjem stekli, ne brinite se. Nastavi li vlast ovakvo aktivno brbljanje i pasivno gledanje, to ćete svakako izgubiti. Ali vama za utjehu, bit će to u miru, polako i neumitno. Država će vam kao i dosad nastaviti otkidati komad po komad egzistencije, bez ikakve galame i straha od ulice. Bez obzira na to u kojem platnom razredu bili.

Cijeli tekst pročitajte na stranicama T-Portala!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram