Zatvori
Foto: Hrvatska ima golem vodni potencijal koji bi u budućnosti morala bolje iskoristiti...
Poslovni Puls
28/02/2011

Hrvatska tvrtka će isporučivati pitku vodu za arapski poluotok!

Hrvatska je po zalihama pitke vode u samom europskom vrhu. A da upravo voda može biti golem izvozni adut, potvrđuje i primjer riječke tvrtke Zvir. Potpisala je desetogodišnji ugovor o isporuci vode za države Arapskog poluotoka...

HRT:

Iz Zvirova pogona krenut će početkom lipnja voda za kupce iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Kuvajta, Omana, Katara, Bahreina. Prvi je to izvozni posao ove riječke tvrtke koja posluje od 2006. godine. Prema riječima direktora tvrtke Emanuela Ivkovića ugovoreno je oko tri milijuna litara vode godišnje s tendencijom da se taj broj povećava kroz godine zajedničkog nastupa na tržištu.

Zainteresirani kupci nekoliko su puta dolazili u Zvir. Pomno su pratili svaki detalj proizvodnje, uključujući i testiranje kakvoće vode. Vrijednost ugovorenog posla za prvu godinu je oko milijun eura. U Zviru se nadaju da će se isporuke iz godine u godinu povećavati. Izgledni su i novi izvozni poslovi te zapošljavanje dodatnog broja radnika. Upiti su stigli s kineskog i afričkog tržišta.

Voda je, slažu se mnogi, posao budućnosti. Hrvatska ima golem vodni potencijal koji bi mogla bolje iskoristiti. No naši proizvođači nedovoljno su povezani pa se svatko za sebe bori za poslove na stranom tržištu. Udruživanje u klaster nažalost je propalo. No možda bi trebalo ponovno pokušati, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram