Zatvori
Foto: U proteklih godinu dana u Grčkoj zatvoreno 65 tisuća malih i srednjih tvrtki...
Poslovni Puls
28/02/2011

Grčka puca po šavovima - uskoro bi moglo biti izgubljeno 320.000 radnih mjesta

Grčka provodi oštre mjere štednje kako bi zadovoljila stroge EU kriterije, no lokalno gospodarstvo nalazi se pred potpunim kolapsom...

Nacionalna konfederacija grčke trgovine objavila je da je u proteklih godinu dana u Grčkoj zatvoreno 65 tisuća malih i srednjih tvrtki. Tvrde da je to posljedica recesije i mjera štednje koje provodi Vlada, prenosi HRT.

Organizacija koja okuplja 300 tisuća srednjih i malih poduzeća najavljuje mogućnost da 73% njezinih članova ugasi poslovanje u idućih 18 mjeseci. Time bi grčka država, procjenjuju, izgubila oko 16 milijardi eura prihoda. Mjere štednje koje provodi grčka vlada prošle su godine smanjile grčki dug za 6% BDP-a, što do sada nije uspjelo nijednoj zemlji Unije. Naličje tog uspjeha je smanjenje potrošnje i rast nezaposlenosti.

Kao uvjet za 110 milijardi eura financijske pomoći, Grčka je pristala da njezine financije nadzire Europska komisija, MMF i Europska središnja banka, prenosi HRT.

Pročitajte još:

- Grčka paralizirana novim masovnim štrajkom. Više od 5.000 policajaca na ulicama Atene…

- Čelnici EU-a i MMF-a uvjetuju financijsku pomoć Grčkoj prodajom vrijednog turističkog zemljišta!?

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram