Zatvori
Foto: Predstavnici splitskog Konstruktora u stalnoj su komunikaciji s kineskom tvrtkom Poly Group Technologies...
Poslovni Puls
27/02/2011

Konstruktor s Kinezima i dalje u igri za izgradnju autoceste u Crnoj Gori

Splitski Konstruktor i dalje ne odustaje od natječaja za izgradnju crnogorske autoceste od Bara do granice sa Srbijom...

Predstavnici splitskog Konstruktora u stalnoj su komunikaciji s kineskom tvrtkom Poly Group Technologies, koja će se najvjerojatnije kandidirati za izgradnju crnogorske autoceste od Bara do granice sa Srbijom. Izjavio je to hrvatski veleposlanik u Podgorici Petar Turčinović, dok je njegov kineski kolega Zhi Zhaolin izrazio optimizam da će se ta kompanije iz Kine uskoro dogovoriti s crnogorskom vladom o gradnji autoceste, prenosi HRT.

Stručnjaci Konstruktora u stalnom su kontaktu s kineskim partnerima, pružajući im tehničke informacije o tom krupnom projektu te očekujem da će zajedno ući u posao, kazao je Turčinović gostujući sinoć na podgoričkoj televiziji IN.

Zhi je za agenciju Minu rekao da će financijer projekta najvjerojatnije biti kineska razvojna banka, koja nije obična komercijalna banka već isključivo radi na velikim projektima i dosad je financirala radove vrijedne 150 milijarda USD, prenosi HRT.

Pročitajte još:

- Hrvatski i srpski građevinari danas u Beogradu sklopili pakt o zajedničkom nastupanju na stranim tržištima!

- Pelješki most u velikim financijskim problemima – hoćemo li napokon odustati od te neisplative megalomanske ideje?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram