Zatvori
Foto: Ova nacija je frustrirana, Hrvatska je očajna, postaje bijesna a vlast je bez plana i vizije...
Poslovni Puls
27/02/2011

Kajin: Parlamentarni izbori će bit majka svih prosvjeda!

Očekujem da će se u najskorije vrijeme naciji obratiti predsjednik države, da se odmah sazove izvanredna sjednica Sabora i da se točka o sigurnosnoj situaciji uvrsti na dnevni red te da se odmah raspišu izbori, rekao je u nedjelju na konferenciji za novinare u Puli IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin...

Hrvatska neće postati Libija, ali Hrvatska lako može postati Grčka i tada bi ovdje bilo puno gore nego u Grčkoj. Pa i Libija može spašavati svoje gospodarstvo na cijeni nafte, ali ako se Hrvatskoj dogodi samo jedna propala turistička sezona, teško će se izvući - kazao je u Puli Damir Kajin.

Niti jedna vlast ne može se održati bez volje naroda, a majka svih prosvjeda biti će na dan izbora, poručio je Kajin.

Kajin je izjavio kako očekuje da se u što skorije vrijeme građanima obrati i predsjednik Josipović, da se sazove izvanredna sjednica Sabora te da se smjene oni koji su na narod poslali policiju.

"Ova nacija je frustrirana, Hrvatska je očajna, postaje bijesna a vlast je bez plana i vizije. Nije najgore što je Sanader ostavio zemlju u dugovima, nego što je oktroirao svoju nasljednicu koja je putem batinaša izgubila legitimitet. Nitko ne pravda bacanje kamenja i petardi na policiju, ali je pogrešno nezadovoljstvo građana nazivati huliganstvom", ustvrdio je Kajin koji misli da treba pustiti ljude na Markov trg jer i oni koji dostojanstveno i oni koji nedostojanstveno demonstriraju imaju istu poruku, a ta je "Jaco, odlazi".

Kajin ističe da je glavni krivac za prosvjede premjerka Jadranka Kosor zato što stalno provocira narod.

"Ona diže tenzije pričama o ovcama, vodi, spajalicama pa se čaša strpljenja prelila, no čini se da je lakše pala Bastilja no što će pasti Jadrankini dvori", zaključio je Kajin dodavši kako odlaskom ove vlasti treba spašavati naciju i državu. Kajin je odbacio špekulacije da iza organizatora prosvjeda stoji oporba.

"To nije istina, iako je time oporba izgubila dio kredibiliteta - kazao je te najavio da će, ako se stanje u zemlji ne promjeni, oporba uskoro i sama morati jasno poručiti vlasti kamo vodi zemlju, odnosno pozvati građane na prosvjede. Opozicija u ovom času može okupiti dva milijuna ljudi iza sebe i to će biti valjda poruka kada se vidi koliko nas ima. Prosvjedi koje će organizirati opozicija desit će se vrlo brzo, ako se oni ne maknu s vlasti", naglasio je on.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram