Zatvori
Foto: Može li hrvatski turizam profitirati na političkoj nestabilnosti u Tunisu i Egiptu...
Poslovni Puls
24/02/2011

Nijemci ovog ljeta umjesto u Tunis i Egipat dolaze na Jadran!?

Svake godine oko 2 milijuna Nijemaca pohodi poznata turistička odmarališta u Španjolskoj, ali i u Tunisu i Egiptu. Zbog izrazite političke nestabilnosti u posljednje dvije nabrojane države, postavlja se pitanje može li hrvatski turizam na cijeloj priči i profitirati...

"Kriza je u Njemačkoj prošlost, Nijemci će u 2011. opet putovati kao u ponajboljim godinama. Mi trenutačno bilježimo 24% više prodanih aranžmana za Hrvatsku, financijski su pokazatelji, pak, i bolji, rast je 27 posto. Špica se puni odlično, no uspjeh sezone u konačnici će ovisiti o tome kako se bude punio svibanj. Za taj mjesec trebamo atraktivne aranžmane za ciljane skupine, umirovljenike, mladu publiku bez djece i slično. Špica se puni odlično", za Večernji list tvrdi Selimir Ognjenović, direktor njemačkog turoperatora specijaliziranog za putovanja u Hrvatsku ID Riva toursa.

Turističke agencije iz Tunisa i Egipta drastično spuštaju cijene kako bi ipak uspjele privući barem dio bogatog njemačkog tržišta. Tunis primjerice nudi sedmodnevne aranžmane za fantastičnih 200 eura! Sama zrakoplovna karta do nekog većeg hrvatskog turističkog odredišta je skuplja od cijelog aranžmana u Tunisu.

"Cijena svakako nije najjači hrvatski adut, ona neće prodavati Hrvatsku, ali kvaliteta hoće. U Njemačkoj je nezaposlenost najmanja u posljednjih 20 godina, Nijemci žele putovati, vole putovati automobilom, Hvatska im je blizu, a prepoznata je kao odredište za obitelji", kaže Mitja Kočevar, regionalni direktor turoperatora FTI-ja, koji je lani u Hrvatsku doveo 30.000 njemačkih turista, a ove godine planira ih dovesti 40.000, prenosi Večernji list.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram