Zatvori
Foto: Samo oprezno, u BiH se primjenjuju niži standardi kvalitete...
Poslovni Puls
24/02/2011

Hoćemo li uskoro masovno u Hercegovinu na tankanje benzina? Uštede su zbilja ogromne...

Dalmatinci su počele odlaziti na mini-izlete do Hercegovine kako bi natankali gorivo po daleko povoljnijim cijenama...

U BiH se primjenjuju niži standardi kvalitete pa pojedine vrste derivata sadrže veće količine sumpora od istih takvih kupljenih u Hrvatskoj.

Ipak, niža cijena ruši sve barijere, poglavito u vremenima krize i besparice. Naime, najtraženiji eurosuper 95 tamo košta 2,15 KM, što preračunato u kune iznosi oko 8,28 kuna, dok je u Hrvatskoj 9,45 kuna. Dakle, cijena je u Hercegovini niža za oko 1,20 kunu po litri benzina. Euro super plus 98 u Hercegovini je 2,20 KM (8,47 kuna), dok je kod nas 9,86 kn.

Tako je računica jednostavna, a novčana ušteda po litri goriva dovoljan je razlog da sve više vozača iz Dalmacije spremnike automobila puni sa druge strane granice, piše Slobodna Dalmacija.

Neki su vozači Slobodnoj priznali da jedan put ulijevaju u Hercegovini, a drugi put na domaćim benzinskim postajama, kako bi se ublažilo djelovanje goriva niže kvalitete na komponente motora. Vlasnici novijih vozila ipak češće svoje spremnike pune u Hrvatskoj, jer strahuju nalijevati gorivo u BiH, zbog velike količine čađi.

Pročitajte još:

- Novo poskupljenje GORIVA!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram