Zatvori
Foto: GFK indeks povjerenja potrošača u Njemačkoj prema podacima za ožujak bilježi rast s 5.8 na 6.0...
Poslovni Puls
23/02/2011

Svjetsko tržište: Rast cijena američkih državnih obveznica...

GFK indeks povjerenja potrošača u Njemačkoj prema podacima za ožujak bilježi rast s 5,8 na 6,0, iako se očekivalo da će se zadržati nepromijenjenim...

Povjerenje potrošača u Italiji u veljači poraslo je više nego se predviđalo (sa 105,9 na 106,4). U američkom gospodarstvu isti je pokazatelj također porastao iznad očekivanja, sa 65,6 u siječnju na 70,4 u veljači. Richmond Fed Manufacturing indeks u veljači je nadmašio očekivanja i porastao na 25, s 18 u prošlom mjesecu.

Oprečne izjave pojedinih čelnika ESB-a vezane uz inflaciju stvaraju neizvjesnost na europskom tržištu. Naime, nakon što su u prošlom tjednu iz ESB-a dolazile umirujuće vijesti te najave da će u drugom dijelu godine inflatorni pritisci oslabiti, jučerašnja izjava Tricheta o zabrinutosti u jačanje inflatornih pritisaka ponovno je utjecala na pad cijena njemačkih obveznica kraćih dospijeća (do 5 godina), unatoč nestabilnostima na Bliskom istoku i ponovno aktualiziranom pitanju fiskalne krize u perifernim članicama EU.

Politička kriza u Libiji imala je pak odlučujući utjecaj na kretanja američkih državnih obveznica čije su cijene jučer rasle (svih dospijeća). Aukcija dvogodišnjih izdanja (35 milijardi dolara) prošla je uz veliki interes investitora i uz najveći pad prinosa u posljednja dva mjeseca, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram