Zatvori
Foto: Grci se boje novog rezanja plaća...
Poslovni Puls
23/02/2011

Grčka paralizirana novim masovnim štrajkom. Više od 5.000 policajaca na ulicama Atene...

Konfederacija sindikata zaposlenika u javnom sektoru (ADEDY) pozvala je krajem siječnja da se danas održi cjelodnevni štrajk i okupljanje protiv mjera štednje u Ateni pridruživši se tako pozivu sindikalne središnjice zaposlenih u privatnom sektoru (GSEE) na isti takav štrajk...

HRT:

Odluka je donesena zbog teškog financijskog stanja u nekim mirovinskim fondovima i vladine najave o novom rezanju plaća nakon onog u 2010., ističe ADEDY u priopćenju.

GSEE je pak pozvao na opći štrajk i prosvjede danas u središtu grčke prijestolnice radi nastavka borbe protiv ucjena i zakona o fleksibilnosti rada koji je nametnula vlada prihvativši direktive trojke (EU, ECB, MMF), priopćio je sindikat.

Oko 5000 policajaca razmješteno je na ulicama Atene zbog velikog prosvjeda koji bi se u glavnome gradu trebao početi u podne. Ministar zaštite građana Hristos Paputsis pozvao je na mir i na "odgovorno ponašanje".

Štrajk najavljen za danas bit će prvi opći štrajk u 2011., nakon sedam općih štrajkova, većeg broja sektorskih i velikih prosvjeda prošle godine, među kojima je najžešći bio onaj u svibnju kada su život izgubila tri mlada zaposlenika privatne banke u kojoj je izbio požar nakon što su provjednici na zgradu banke bacili Molotovljev koktel, prenosi HRT.

Kako bi spriječila financijski slom, socijalistička vlada je 2010. donijela plan provedbe drakonskih mjera štednje koje su zahtijevali EU, ECB i MMF, u zamjenu za kreditni paket vrijedan 110 milijarda eura na tri godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram