Zatvori
Foto: Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,406329 kuna za euro...
Poslovni Puls
23/02/2011

Devizno tržište: Rast tržišnog tečaja EUR/HRK

Jučerašnjeg dana zabilježen je blagi pad tečaja EUR/USD. S 1,368 dolara za euro promatrani se tečaj tijekom dana spustio do 1,353 dolara za euro...

Ostvarivši tako svoj dnevni minimum u ostatku dana je porastao do zaključnih 1,365 dolara za euro, no ipak na dnevnoj je razini EUR/USD zabilježio pad.

Slabljenju vrijednosti eura u odnosu na američki dolar doprinosili su strahovi oko širenja političkih sukoba na bliskom Istoku (posebice u Libiji), što je zbog rastućih cijena nafte pojačalo špekulacije kako bi nešto snažniji inflatorni pritisci mogli utjecati na globalni oporavak. Posljedično je rasla potražnja za nešto sigurnijim oblicima ulaganja kao što je američki dolar. Danas tijekom jutra trgovalo se na razinama oko 1,372 dolara za euro.

Nakon razdoblja od gotovo tjedan dana praktički fiksnog tečaja EUR/HRK, u utorak u drugom dijelu trgovinskog dana došlo je do pomaka. Trgovanje je otvoreno oko razine 7,408 kuna za euro da bi se do kraja dana vrijednost jedinstvene europske valute podigla nešto iznad 7,415 kuna za euro. Uzrok tome je nešto povećana potražnja od strane korporativnog i bankarskog sektora. Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,406329  kuna za euro, prenose RBA analitičari:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram